Bio-ethanol

Decoflame Bio-ethanol 1 liters flaske
Decoflame Bio-ethanol 3 liter

Bio-ethanol & Decoflame Biohaarden

Alle Decoflame bio-ethanol haarden kunnen enkel gebruikt worden met bio-ethanol van minimaal 96% maar max. 97,5% zuiverheid.
Wij raden Decoflame bio-ethanol aan met een alcoholpercentage van 96,5%.

Schone emissie

Bij verbranding wordt bio-ethanol opgelost in water en damp koolstofdioxide (CO2). Koolstofdioxide wordt door planten opgenomen. Het wordt vervolgens verwerkt via fotosynthese om de plant te helpen groeien. Deze oneindige cyclus van opwekking en verbranding van energie – in zekere zin een hergebruik van energie – maakt van bio-ethanol een koolstof neutrale brandstof.

Efficiënte groene energie

Door de schone verbranding van bio-ethanol is bij Decoflame haarden geen rookkanaal of schoorsteen nodig – alle opgewekte warmte wordt binnen gehouden. Dat maakt bio-ethanolbranden zeer effectief en efficiënt.

Opslag en behandeling

Bio-ethanol is geclassificeerd als een ontvlambare vloeistof klasse 1B (voor ontvlambaarheid) en klasse 3 PGII (voor transport) en wordt gereguleerd door verschillende normen over de hele wereld. Voordat u een Decoflame bio-ethanolhaard gaat gebruiken, dient u zich vertrouwd te maken met en zich te houden aan deze voorschriften om deze brandstof veilig en legaal op te slaan, te behandelen, te decanteren en te gebruiken.

Verschil tussen ethanol en gedenatureerde ethanol

In overeenstemming met verschillende wereldwijde voorschriften mag bio-ethanol met een zuiverheid van 100% niet worden verkocht om menselijke consumptie te vermijden. Ethanol wordt daarom gedenatureerd met verschillende stoffen voor retaildoeleinden. Het kan worden verhandeld onder namen als gedenatureerde ethanol, methylalcohol, gedenatureerde alcohol en andere.